Kako deluje

Splošni pogoji poslovanja spletnega portala za ustvarjanje in prodajo MestoMajic.si


Splošni pogoji poslovanja spletnega portala za ustvarjanje in prodajo mesto majic.si so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnika, s priporočili GZS in mednarodnimi kodeksi za e-poslovanje. Spletni portal za ustvarjanje in prodajo www.mesti-majic.si je specializirana spletna prodajalna za tekstilne izdelke. 


Opredelitev pojmov

 • s spletnim portalom za ustvarjanje in prodajo mestomajic.si (v nadaljevanju mesto majic) upravlja ponudnik, Mesto Majic kot uporabnik.

 • uporabnik je oseba, ki uporablja naš sistem, torej kupec na portalu mesto majic.si

 • portal mestomajic.si je informacijski sistem, namenjen predstavitvi in prodaji izdelkov uporabniku

Prijava
Ob registraciji v spletno prodajalno obiskovalec pridobi uporabniško ime, ki je enako naslovu njegove elektronske pošte ter geslo, ki ga izbere sam. Uporabniško ime in geslo uporabnika nedvoumno določata in povezujeta z izpolnjenimi podatki. Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje portala mesto majic, pravice uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom in uporabnikom. 


Dostopnost informacij

Ponudnik se zavezuje, da bo uporabniku vselej zagotovil naslednje informacije:

 • identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra),

 • kontaktne naslove, ki omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),

 • bistvene značilnosti blaga oziroma storitev,

 • dobavljivost izdelkov (vsak izdelek ali storitev, ki je v ponudbi na spletni strani, naj bi bil dobavljiv v razumljivem roku),

 • pogoje dostave izdelka (način, kraj in rok dostave),

 • cene, ki morajo biti jasno in nedvoumno določene, razvidno mora biti, ali že vsebujejo davke in stroške prevoza,

 • način plačila in dostave,

 • časovno veljavnost ponudbe,

 • rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop, poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo izdelka,

 • pojasnjen mora biti postopek ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci


Postopek nakupa

Uporabnik sam oblikuje in izbira izdelke na portalu mestomajic. V postopku nakupa, ki predstavlja kreiranje naročila v nakupni košarici, ima uporabnik ob vsakem trenutku še vedno možnost naročilo spremeniti, če za to vidi potrebo. S potrdilom na gumb ODDAJ NAROČILO uporabnik zaključi postopek naročila. Portal mestomajic samodejno "generira - ustvari" in pošlje elektronsko pošto s podrobnostmi naročila (podrobnosti o izdelku, cenah, količinah, podatki o plačniku, dostavni naslov, ...). Kadar je naročilo unikatne (dizajner) majice, je uporabnik še enkrat pozvan, da naročilo natančno pregleda in ima 24 ur časa, da naročilo prekliče, če ugotovi, da izdelki kljub vsemu ne ustrezajo njegovim željam. Če tega ne stori velja, da je naročilo dokončno potrjeno. Ponudnik v največ 48 urah od prevzema naročilo pregleda, preveri dobavljivost in naročilo po potrebi oziroma z razlogom zavrne. Ponudnik si pridržuje pravico, da po potrebi pokliče uporabnika na njegovo kontaktno telefonsko številko. Pogodba o nakupu naročenih artiklov med uporabnikom in ponudnikom je nepreklicno sklenjena, ko uporabnik na elektronski naslov (e-mail) prejme potrdilo o odpremi naročila v izdelavo. Zadnje elektronsko sporočilo, ki je vezano na nakup, uporabnik prejme ob odpremi naročenih izdelkov na naslov, ob naročilu podan s strani uporabnika.Pravica do odstopa od nakupa, vračilo blaga
Uporabnik ima pravico, da v 14 dneh ponudniku pisno sporoči odstop od pogodbe. Uporabnik mora nato blago vrniti ponudniku v 30 dneh po pisnem sporočilu, s tem da sam krije neposredne stroške vračila. Če potrošnik vrne prejeto blago v roku za odstop od pogodbe (to je 30 dni od prejema blaga) se šteje to za sporočilo o odstopu od pogodbe. Izdelki morajo biti nerabljeni, nepoškodovani in v originalni embalaži. Ponudnik vrne celotno kupnino (kupnina s stroški dostave) takoj, ko je mogoče, najkasneje pa v 30 dneh po prejemu sporočila o odstopu od pogodbe. Kupec ne more odstopiti od pogodbe v primerih, ko je bilo blago izdelano po njegovih natančnih navodilih.


Plačilo

Ponudnik izda račun na trajnem mediju, z razčlenjenimi stroški in obvestilom uporabniku, kako odstopiti od nakupa in kako izdelke vrniti, če je to potrebno in mogoče.

Uporabnik ima možnost plačati naročeno blago po povzetju ob dostavi ali po predračunu. O obeh primerih se uporabniku zaračunajo stroški dostave, ki so jasno razvidni na računu, pri plačilu po povzetju pa Pošta Slovenije uporabniku zaračuna še strošek nakazila po veljavnem ceniku Pošte Slovenije.

Naročilo, račun in predračun (za uporabnike, ki se odločijo za tak način plačila) so v elektronski obliki shranjeni na strežniku ponudnika in uporabniku dostopni v vsakem trenutku v njegovem uporabniškem profilu (Moj račun), kjer omenjene dokumente lahko pregleda in natisne.

Omenjeni dokumenti, njihova distribucija in dostopnost ustrezajo zahtevam elektronskega izdajanja računov, saj je:

 • zagotovljena avtentičnost izvirnika računa, tako da prejemnik računa lahko ugotovi, da je tak račun resnično poslal izdajatelj računa;

 • iz elektronskega sporočila in podatkov na serverju razviden čas in kraj odpošiljanja ter prejema računa;

 • zagotovljena integriteta računa, tako da uporabljena tehnologija in postopki v zadostni meri onemogočajo spremembo podatkov na računu.

Uporabnik tako ob zaključenem postopku naročila prejme elektronsko sporočilo s podrobnostmi naročila in s pozivom, da si dejanski dokument (naročilo) ogleda na serverju ter ga, če želi, natisne.

V sporočilu o odpremi naročenih izdelkov uporabnik prejme elektronsko sporočilo, ki ga opozarja na odpremo njegovega naročila ter še enkrat specificira njegovo naročilo v obliki računa. Uporabnik je pozvan, da si na serverju v svojem profilu ogleda in natisne tudi račun.


Dobavni rok
Za izdelke na zalogi je dobava blaga 3-5 delovnih dni od trenutka odpreme naročila v izdelavo. Za izdelke, ki jih nimamo na zalogi, je dobavni rok do 15 dni od trenutka odpreme naročila v izdelavo. V primeru daljšega dobavnega roka ponudnik uporabnika o dejanskem dobavnem roku obvesti po elektronski pošti ali pa po telefonu.


Dostava

Ponudnik mora blago oziroma storitev dostaviti v obljubljenem času. Ob dobavi mora uporabniku nuditi še dodatne informacije glede pravice do odstopa, predvsem pogoje in način izvršitve same pravice. Zagotoviti mora vse potrebne informacije glede naslova, kamor se uporabnik lahko obrne v primeru pritožbe in informacije glede garancij ter servisa oziroma drugih storitev po zaključku pogodbe.

Stroški dostave se obračunajo po sledečih kriterijih:

 • 4,20 EUR za vsa naročila do vrednosti nakupa 51 EUR,

 • brezplačna dostava pri nakupu nad 51 EUR,

 • strošek nakazila s Pošto Slovenije po veljavnem ceniku Pošte Slovenije.

Dostava naročenih izdelkov v delovnem tednu od ponedeljka do sobote je takšna, kot je razvidno ob izdelku. Dostavo vrši Pošta Slovenije.

Veljavnost ponudbe
Pri nakupu veljajo cene v trenutku potrditve naročila, torej ob prejetju potrdila o odpremi naročila v izdelavo. Cena ne vključujejo DDV, ker nismo davčni zavezanec. Cene na portalu mestomajic se lahko spremenijo brez predhodnega obvestila. Cene veljajo le za nakupe na portalu mestomajic in se lahko razlikujejo od rednih cen ponudnika. Slike na portalu mestomajic so lahko samo simbolične in ne odražajo vedno v celoti dejanskega stanja.


Varnost
Ponudnik si močno prizadeva za zagotovitev varnosti osebnih podatkov. Osebni podatki uporabnika so ves čas zaščiteni pred izgubo, uničenjem, ponarejanjem, manipuliranjem in neavtoriziranim dostopom ali neavtoriziranim odkritjem.


Varovanje osebnih podatkov

Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika. Ponudnik za nedoločen čas hrani IP naslove vseh obiskovalcev, pri registriranih članih pa še: ime in priimek, e-poštni naslov, kontaktni telefon, primarni naslov in naslove za dostavo, državo prebivališča, čas in datum registracije in arhiv komunikacije s ponudnikom.

Ponudnik bo osebne podatke uporabil izključno zaradi tehničnih razlogov administracije na spletni strani, da vam zagotovi dostop do posebnih informacij, za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov) in ostalo potrebno komunikacijo.


Odgovorni uporabniki
Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam. Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam, in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla ter ustrezno programsko zaščito svojega računalnika.


Mladoletne osebe
Ponudnik močno priporoča vsem staršem in skrbnikom, da naučijo svoje otroke varnega in odgovornega ravnanja z osebnimi podatki na spletu. Mladoletne osebe ne bi smele prenašati kakršnih koli osebnih podatkov na portal shirtspring brez dovoljenja staršev ali skrbnikov. Ponudnik ne bo nikoli zavestno zbiral osebnih podatkov mladoletnih oseb ali jih kakor koli uporabil ali jih razkril tretji osebi brez njihovega dovoljenja.


Avtomatično beleženje informacij (neosebni podatki)

Kadar koli uporabnik dostopa na portal mestomajic, se splošni, neosebni podatki (uporabniki spletnega iskalnika, število obiskov, povprečen čas obiska na spletni strani, obiskane strani) avtomatično beležijo (ne kot del prijave). Omenjene podatke uporabljamo za merjenje privlačnosti portala mestomajic, izboljševanje vsebin in njegove uporabnosti. Omenjeni podatki niso predmet nadaljnje obravnave in niso posredovani tretji osebi.

Piškotki
Piškotki so neopazni dokumenti, ki so začasno shranjeni na uporabnikovem trdem disku in omogočajo spletni strani portala mestomajic prepoznavanje uporabnikovega računalnika, ko ta naslednjič obišče portal mestomajic. Ponudnik uporablja piškotke le za zbiranje informacij, ki zadevajo uporabo portala mestomajic.


Povezave do drugih spletnih strani
Izjava o varovanju osebnih podatkov se nanaša na predstavitveno stran ponudnika. Spletne strani na tej privzeti strani lahko vsebujejo povezave do drugih oskrbovalcev znotraj in izven portala mesto majic, za katere ta izjava o varovanju osebnih podatkov ne velja. Ko zapuščate portal mesto majic, si zato vnovič preberite izjave o varovanju osebnih podatkov vsake spletne strani, ki zbira osebne identifikacijske podatke.


Arhiviranje pogodb
Pogodba, ki jo skleneta ponudnik in uporabnik je trajno shranjena na serverju ponudnika.


Komunikacija

Ponudnik bo z uporabnikom stopil v stik preko sredstev komunikacij na daljavo le, če temu uporabnik izrecno ne nasprotuje.


Oglasna elektronska sporočila bodo vsebovala naslednje sestavine:

 • jasno in nedvoumno bodo označena kot oglasna sporočila,

 • pošiljatelj bo jasno razviden,

 • različne akcije, promocije in druge tržne tehnike bodo označene kot takšne. Prav tako bodo jasno določeni pogoji udeležbe v njih,

 • jasno bo predstavljen način odjave od prejemanja oglasnih sporočil,

 • željo uporabnika, da ne želi prejemati oglasnih sporočil, bo ponudnik izrecno spoštoval.

Pritožbe
Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Ponudnik mora postaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se, v primeru težav, kupec lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti. Postopek za oddajo pritožb mora biti na voljo na spletnih straneh, enostaven za uporabo in zaupen. Ponudnik mora v petih delovnih dneh potrditi, da je prejel pritožbo, sporočiti kupcu, kako dolgo jo bo obravnaval in ga vseskozi obveščati o poteku postopka. Ponudnik se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato se ponudnik prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno. 

Pravila nagradnih iger
Opredelitev pojmov
Organizator nagradnih iger je Mesto Majic, Slovenija. Udeleženec nagradnih iger je fizična oseba, ki v sodeluje v razpisanih nagradnih akcijah. Dobitnike nagrad določi naključna funkcija računalniškega izbora ali komisija organizatorja.


Pravica sodelovanja v nagradni igri
Udeleženci nagradne igre so lahko fizične osebe, ki so državljani Republike Slovenije. V nagradni igri ne morejo sodelovati osebe, zaposlene pri organizatorju nagradne igre ter osebe zaposlene pri drugih pravnih osebah, povezanih z izvedbo te nagradne igre. Pravne osebe ne morejo biti udeleženec nagradne igre. V nagradni igri ne morejo sodelovati osebe, ki ne sprejmejo pravil nagradne igre. Šteje se, da je udeleženec sprejel pravila nagradne igre s tem, ko je sodeloval v razpisani nagradni igri.


Pravila sodelovanja v nagradni igri
Za sodelovanje v nagradni igri ni potreben nakup storitev ali proizvodov organizatorja nagradne igre.


Elektronsko nagradno žrebanje
V žrebanju lahko sodelujejo vsi udeleženci nagradne igre. En udeleženec lahko v nagradnem žrebanju sodeluje samo enkrat. Rezultat žreba je dokončen. Pritožba ni mogoča. Dobitnik bo o prejetju in načinu prevzema nagrade obveščen po elektronski pošti.


Obveznosti izžrebanca

Izplačilo nagrade v gotovini ni možno, ravno tako je ni mogoče zamenjati za drug artikel. Dobitnik je dolžan organizatorju nagradne igre v pisni obliki (e-pošta) posredovati svoje osebne podatke - ime, priimek, naslov, e-naslov in telefonsko številko, vse najkasneje v dveh dneh po prejemu obvestila, da je dobitnik nagrade.
V kolikor organizator nagradne igre v roku osmih (8) delovnih dni od trenutka, ko dobitnik pošlje obvestilo o tem, da je bil izžreban, iz katerega koli razloga (npr.: dobitnik izjavi, da nagrade ne želi sprejeti, naslov ali elektronski naslov je nepopoln ali napačen ipd.) ne prejme vseh potrebnih podatkov ter izjave, da želi prejeti nagrado, se šteje, da dobitnik nagrade ne želi sprejeti ter je tako organizator v razmerju do izžrebanca prost vseh obveznosti po tej nagradni igri in pridobi pravico z nagrado razpolagati v kakršenkoli drug namen.

Varstvo osebnih podatkov v nagradnih igrah
Organizator nagradne igre vse osebne podatke, ki jih ob izvedbi nagradne igre pridobi od udeležencev, varuje v skladu s predpisi, ki urejajo varstvo osebnih podatkov. Organizator sme osebne podatke, pridobljene od udeležencev uporabljati izključno za namene, za katere so bili pridobljeni. Udeleženec nagradne igre soglaša, da mu organizator lahko pošilja obvestila v zvezi s ponudbo organizatorja. Udeleženec oziroma njegov skrbnik ali zakoniti zastopnik lahko kadarkoli prekliče svoje soglasje za uporabo osebnih podatkov, pridobljenih v nagradni igri za namene neposrednega trženja. Organizator nagradne igre si pridržuje pravico, da podelitev nagrad organizira kot javni dogodek. S sodelovanjem v nagradni igri udeleženec dovoljuje, da se njegovo ime in naslov uporabijo v avdio, foto in video materialu organizatorja nagradne igre. Izžrebanec dovoljuje organizatorju nagradne igre objavo svojih osebnih podatkov v sredstvih javnega obveščanja in na svetovnem spletu z namenom obveščanja o rezultatih žrebanja oziroma prevzema nagrade.


Objava pravil nagradne igre

Udeleženci nagradne igre z oddajo svojih podatkov prek vnosne forme na tej strani soglašajo, da so s pravili seznanjeni in se zavezujejo, da bodo ravnali v skladu s pravili nagradne igre. V primeru kakršnegakoli spora ali nejasnosti štejejo ta pravila za primarna v odnosu do vseh morebitnih drugih objav, bodisi v tiskani, elektronski ali katerikoli drugi obliki.

Samo za Vas, Unikatno-PosebnoTvoje. Želimo vam obilo dobrih navdihov!

Spletni portal za ustvarjanje in prodajo mestomajic.
Košarica

Ni artiklov


Skupaj 0,00 €

Košarica Zaključi nakup

Kontaktirajte nas

Naša klicna linija je na voljo
vsak dan od 9 - 17 ure

Tel:040 693 231

Kontaktirajte
nas preko emaila